Aracimi satiyorum,fakat uzerindeki plakami alacagim. Ben isin emniyet kismini hallettim. Alici kisi araci kredi ile alacak,banka araca rehin koydugu icin plaka degisikligi olmaz seklinde teğit edemedigim bir bilgi aldim. Veya noterde aracin plakasi degisecek diye islem yapilirsada bankadan para alinamiyormus. Bunuda teğit edemedim. Bu konuda bilgisi olan var mi aramizda,cunku plakami almadan araci asla satmayacagim ve bi sekilde arac plakamla giderse ve alamazsam cok uzulurum. Yorumlarinizi bekliyorum. Tesekkurler.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
ACİL BİLGİ | KREDİ İLE ALİNAN ARACTA PLAKA DEGİSİKLİGİ DURUMU
Collapse
X
-
Ynt: ACİL BİLGİ | KREDİ İLE ALİNAN ARACTA PLAKA DEGİSİKLİGİ DURUMU
Noterde devrini yaptıktam sonra bankada egm numarasına göre işlemler devam ediyor.Plakayla işleri yok.Kredinin bırakılması için sadece kasko ve trafiğin yapılması gerek.
Yorum
-
Ben haziran ayında yaptım bu işlemi.Önce noter sonra,kasko trafiği hallettim.Hatta kasko trafiği yaparken arkadaş egm numarasını istedi.Sonra bankaya geçip kasko trafiği ibraz edip imzaları atıp parasını hesabıma yatırdılar.Ben de satıcıya verdim.Sadece noter plaka değişecekmi değişmeyecek mi diye sordu.Başka kimse plakayı sormadı bile.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: InsigniaBen haziran ayında yaptım bu işlemi.Önce noter sonra,kasko trafiği hallettim.Hatta kasko trafiği yaparken arkadaş egm numarasını istedi.Sonra bankaya geçip kasko trafiği ibraz edip imzaları atıp parasını hesabıma yatırdılar.Ben de satıcıya verdim.Sadece noter plaka değişecekmi değişmeyecek mi diye sordu.Başka kimse plakayı sormadı bile.
eğer öyleyse yapılması gereken işlemleri tek tek sayabilir misiniz ?
çünkü benim yaptığım görüşmelerde söylenen şu; banka aracı bir şekilde mevcut üzerindeki veya yeni alınacak plaka ile rehin yapmak durumunda,3 tane madde giriliyormuş rehin yaparken.1-araç plakası 2-şaşe no 3-motor no
bana aracı alacak kişinin geçici plaka alması gerektiği bile söylendi..
çünkü araç tescil edilmeden banka araca rehin koyamıyormuş ve bu demek oluyorki aracı krediyle alacak olan kişi bankadan rehin yaptırmak yani kredisinin onaylanması için gidip yeni plaka çıkarıp aracını tescil etmeli ve bundan sonra bu bankadan rehin verilip kredi tam anlamıyla onaylanmalı..
bir kaç forumda okuduğumda bir çok kişide bankacı maduru olduğundan bahsetmiş yani kimileri benim durumumda olupta aracındaki plakasını alamamışlar kimileride ikinci el banka kredisiyle aldığı araca farklı plaka takmak isteyip daha sonradan bu işlemi yapamamışlar...
ben plakamı almadan hiç bir şekilde aracı satmayacağım çok mühim bir konu bu yüzden2015 BMW F30 M Sport
Yorum
-
Noter satışında plaka değişikliği istenirse banka yeni ruhsatı istiyor krediyi ödemeden(sattığım araçta başıma geldi 2013 de) plaka değişikliği istenmezse noter satışı ile krediyi ödeyebilir çünkü plakayı değiştiremezsiniz ama yeni ruhsatın fotokopisini daha sonra alırlar sonuç itibari ile banka plakaya rehinli şerhini düşmeden öde yapmaz diye biliyorum ama istisnasıda olabilir
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: kobe1453Noter satışında plaka değişikliği istenirse banka yeni ruhsatı istiyor krediyi ödemeden(sattığım araçta başıma geldi 2013 de) plaka değişikliği istenmezse noter satışı ile krediyi ödeyebilir çünkü plakayı değiştiremezsiniz ama yeni ruhsatın fotokopisini daha sonra alırlar sonuç itibari ile banka plakaya rehinli şerhini düşmeden öde yapmaz diye biliyorum ama istisnasıda olabilir2015 BMW F30 M Sport
Yorum
-
Son aldığım ARAÇTA dediğiniz durumu yaşadım. Eğer plaka değişikliği yapılırsa banka yeni ruhsat çıkıp ellerine geçene kadar kredinin ödemesini yapmıyor, bunu da satıcı taraf istemiyor tabi, bu yüzden ben plaka değişmeyecek şekilde almıştım.ESKIDEN 2010 INSIGNIA1.6TURBO COSMO OLIMPIK BEYAZDI
ŞIMDI 2014INSIGNIA 1,6TURBO SIDI COSMO OTOMATIK STIL+PARK&GO PAKET KARBON SIYAH
Yorum
-
Burada durum tam tersi, yani siz satıcısınız, bu durumda eğer plakanızı almak istiyorsanız satışı plaka değişecek şekilde yapıp paranızı alıcı arkadaştan ruhsat çıktıktan sonra alma riskini göze almanız gerekiyorESKIDEN 2010 INSIGNIA1.6TURBO COSMO OLIMPIK BEYAZDI
ŞIMDI 2014INSIGNIA 1,6TURBO SIDI COSMO OTOMATIK STIL+PARK&GO PAKET KARBON SIYAH
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: SOYOrjinal yazı sahibi: kobe1453Noter satışında plaka değişikliği istenirse banka yeni ruhsatı istiyor krediyi ödemeden(sattığım araçta başıma geldi 2013 de) plaka değişikliği istenmezse noter satışı ile krediyi ödeyebilir çünkü plakayı değiştiremezsiniz ama yeni ruhsatın fotokopisini daha sonra alırlar sonuç itibari ile banka plakaya rehinli şerhini düşmeden öde yapmaz diye biliyorum ama istisnasıda olabilir
bu bağlamda o zaman biz aracın satışını vermek durumunda mı kalıyoruz ? alıcı kişi geçici plaka veya başka bir şekilde mi halledecek ? gerçekten çok karışık bir durummuş..
Yorum
Yorum